luk

Angst er

 

Naturligt bange eller angst?

 

Vi kan alle blive bange og nervøse, og det er helt almindeligt. For eksempel er det helt naturligt at få hjertebanken og svedige hænder til en eksamen. Det er også naturligt at blive både bange og bekymret, hvis nogen i ens familie er alvorligt syg. Men er du bange, bekymret og urolig uden at vide hvorfor - så kan det være et symptom på angst.

 

Der er forskel på at opleve frygt og have angst. Frygt er en helt naturlig reaktion på farer, som hjælper os til at undgå at komme til skade. Frygt gør os og vores krop klar til enten at kæmpe eller flygte i farlige situationer. Men angst er en følelse af at være bange og urolig, uden at der nødvendigvis er noget omkring os, som er farligt for os. 

 

Bed din læge om en vurdering, hvis du føler dig angst i din hverdag. Din læge kan hjælpe dig videre til den rette hjælp. Se desuden dine andre muligheder for at få hjælp og rådgivning under kontakt

 

Bliv klogere på angst

Der findes flere typer angst fx social angst, panikangst, fobier og generaliseret angst. De forskellige typer af angst føles forskelligt. Fysiske symptomer på angst kan fx være hjertebanken, mundtørhed, vejrtrækningsbesvær og svimmelhed.


Når man har angst, så har man flere psykiske og fysiske symptomer på én gang. Ved social angst kan man fx være bange for at blive kritisk iagttaget af andre og gøre noget pinligt samtidig med, at man oplever fysiske symptomer (eks. sveden, rysten, mundtørhed).

 

Få mere at vide om angst på tabu.dk og hos Psykiatrifonden.

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: