luk

Opbyg din selvtillid

 

Opbyg selvtillid

 

Mange af os kender til følelsen af ikke at have det godt med sig selv. For nogle sker dette få gange i enkelte sitationer, mens følelsen for andre hænger ved, og nedsætter glæden og vores generelle velbefindende.

Der findes desværre ingen mirakelkur mod lavt selvværd, men du kan med få redskaber arbejde med dig selv, og lidt efter lidt vil du forhåbentlig kunne mærke en forbedring.  Sundung giver dig fem måder til at opbygge din selvtillig.

 

1) Socialt liv - forbundethed

Vores forhold til andre mennesker er afgørende for at vi har det godt. Vi har brug for at føle os tæt forbundet til mennsker, og hvordan bliver vi så det:

  • For det første: prøv at gøre en indsats overfor dem du kender, være sammen med dem ofte, og spørg til deres liv, vær interesseret.
  • For det andet: Prøv at snakke med nye mennesker. Det er godt for din selvtillid at have mange mennesker omkring dig. Prøv fx. at sige hej eller snak med et nyt menneske hver uge.

2) Vær aktiv og dyrk motion

Du behøver ikke træne for at være eliteudøver, men motioner en time om dagen 3 gange om ugen. Få pulsen op under træningen og træn gerne med andre. Hvis du vil vide mere om motion, og hvor du kan gøre det henne, se under Din Krop.

 

3) Løft hovedet fra din Smartphone

Kig dig omkring og nyd øjeblikket. Det hjælper dig med at forstå dig selv og verden bedre. Iagttag hvad du ser og nyd naturen og tingene omkring dig.

 

4) Lær nye ting

Læring er godt for dig. Læring behøver ikke være på gymnasiet, eller på universitetet. Læring er også at lære at spille guitar, reparere din bil, hænge en lampe op, og prøve en ny sportsgren. At lære noget nyt giver dig følelsen af at opnå noget.

 

5) Giv noget til andre

Forskning siger, at folk der hjælper andre er gladere end folk der ikke hjælper. Prøv at tænk på, hvordan du kan hjælpe andre, støt et godt formål, arbejd frivilligt i en forening, der støtter et godt formål, tag opvasken en gang i mellem,

 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: