luk

Sex for første gang

 

Har du aldrig prøvet at dyrke sex? Måske føler du, at du er ved at være klar til at dyrke sex for første gang? Eller måske er du bare nysgerrig?

Hvis noget af det passer på dig kan det måske være en god ide at læse videre.

 

Husk lige:

Selvom det er din første gang og selvom det er mega uretfærdigt, så kan du få en kønssygdom allerede første gang du har sex. Derfor, beskyt dig selv med enten kondom eller anden præventionsform. Læs mere om præventionsformer på sexlinien.

Selvom det er første gang du har sex kan du blive gravid, eller gøre en anden gravid. Derfor brug prævention.

 

Hvad kan du forvente?

Gør det ondt? Det er meget forskelligt om man oplever smerte ved den første gang. Mange piger fortæller, at de ikke synes det gjorde ondt overhovedet, mens andre kun mærkede en lille smule ubehag. Der findes på den anden side også piger, som oplever den første gang som meget ubehagelig, og smertefuld.

Hvad kan du gøre? Hvis du oplever smerte under sex kan det måske skyldes at du ikke er våd nok, fordi du ikke er tændt nok, eller ikke tænder nok på den du skal have sex med. Måske skal du prøve forskellige stillinger og mærke hvilke der føles mest behagelige for dig. Ved ubehag kan du også sige til din seksuelle partner at vedkommende skal tage den med ro, og hvis det meget ondt, så bed vedkommende om at stoppe.

 

Myter og sandheder om sex

Jomfruhinden: Nogle piger oplever, at de bløder første gang de har sex, mens andre ikke gør. Begge dele er helt normalt. Bløder du, kan det skyldes at jomfruhinden er bristet, hvilket er helt ufarligt. Blødningen aftager normalt hurtigt.

Det er akavet: Den første gang er forbundet med mange følelser, lyde, og kropsreaktioner du ikke nødvendigvis kender til. Det hjælper nogle gange at sætte ord på, eller grine af situationen. Så føles det ofte ikke så alvorligt. Hvis du til gengæld føler, at den akavede stemning skyldes stor nervøsitet, kan det være en god ide at stoppe op, og snakke med din sexpartner.

Sex er ikke som på film: Hollywood og porno har en væsentlig del af skylden for at få os til at tro, at sex altid er noget fuldstændig fantastisk. Sex blæser dig ikke altid om kuld, det gør det måske nogle gange, men det er vigtigt ikke at have urealistisk høje forventninger.

Efter sex: Måske føler du øjeblikkelig skam, skyld, lykke, opstemthed, eller forvirring. Det er helt naturligt at have en følelsmæssig reaktion efter den første gang. Er du bekymret for din reaktion kan du snakke med din partner om det, eller kontakte sexlinien.

 

Lær mere om den første gang på sexlinien.

 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: