luk

Er jeg afhængig

Hvornår er jeg afhængig?

 

Afhængighed er ofte en individuel vurdering, og derfor er det svært at give et entydigt svar på, hvornår man er afhængig. Der er tale om et misbrug, når man oplever brugen af rusmidler som problemgivende. Unge, der enten er i behandling for misbrug, eller har været, giver nedenunder deres bud på, hvornår man er afhængig:

 

  •  Hash/stoffer er det første, du tænker på om morgenen
  •  Du ryger/drikker mere og mere for at blive skæv og fuld
  •  Du ryger/drikker uanset humør
  • Du har abstinenser
  • Du er hele tiden opmærksom på om, du har penge til stoffer/alkohol

 

De unges oplevelser af afhængighed er taget fra hjemmesiden uturn.kk.dk. Her kan du læse unges fortælllinger omkring deres egne misbrugshistorier, og få generel information omkring rusmidler. Du kan også besøge stofinfo og teste din viden og holdning til rusmidler.

 

Der kan være mange årsager til, at man bliver afhængig fx opvækst, omgangskreds, livskriser osv. Der kan også være mange vej ud af et misbrug, men flere oplever, at et godt socialt netværk kan virke positivt. Det kan være familie, venner, kæreste, kollegaer eller andre, som støtter, når tingene bliver svære. Det første skridt mod at få hjælp til sit misbrug er en erkendelse af, at man har et problem. Er man i tvivl, om man er afhængig, findes der flere muligheder for at få afklaret sin situation. Se under kontaktboksen her på siden.

 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: