luk

Fitness, hvor starter jeg

 

Hvordan kommer jeg igang?

 

Motion er ikke en mirakelkur, som kan løse alle din problemer, men hvad enten du har angst, depression (let til middel), lavt selvværd, er energiforladt, eller føler dig stresset, så kan motion med stor sandsynlighed gøre noget positivt for dig.

Du ved det måske allerede, men du kan stadig ikke komme i gang. Spørgsmålet er, hvad du kan gøre for at komme i gang? Her følger nogle gode råd:

 

  • Vælg en motionsform, du kan lide. Prøv dig frem og mærk efter, hvad du synes er sjovt. Tøv ikke med at inddrage legende aspekter. Fx kan en løbetur i skoven blive til et forhindringsløb, hvor du glemmer, at du motionerer. Fortvivl ikke, hvis du ikke føler den store glæde eller behag i de første uger. Motionsvaner tager tid at opbygge, men når de er der, kan du slet ikke undvære det.

  • Find nogle at starte sammen med, og hold hinanden op på jeres aftaler. Hvis du indimellem træner alene, så aftal at ligge et billede op på Instagram, send et snapchat eller lignende.

  • Få inspiration fra en ven og drag nytte af vedkommendes erfaringer omkring træning. Prøv evt. at gøre noget lignende.

  • Målsætning: Start med at sætte små mål for dig selv, f.eks. at du vil være meget forpustet i 10 min. af din træning. Målet skal betyde noget for dig, og samtidig være realistisk og udfordrende.

 

Mangler du yderligere motivation og inspiration til at starte kan du altid kontakte sundhedshuset i Syddjurs V/sundhedskonsulent Anders Rask:anrj@syddjurs.dk, eller sundhedsskolen i Norddjurs sundhedsskolen@norddjurs.dk

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: