luk

Mine forældre skal skilles

 

Hvad gør jeg?

 

I Danmark er der gennemsnitligt cirka 15.000 skilsmisser om året. Det betyder, at cirka hvert tredje barn oplever at deres forældre bliver skilt.

Der er altså mange børn og unge, der oplever det samme som dig.

 

Snak med nogen
Hvis dine forældre skal skilles eller de skændes meget, så kan det gå ud over dig. Det kan være, at du føler, at det er din skyld. Det kan være, at du bliver meget ked af det eller vred, og at du har svært ved at koncentrere dig i skolen eller ikke har lyst til at være sammen med dine venner. Det er helt naturligt, hvis det påvirker dig, og det er det vigtigt, at du taler med nogen om, hvordan du har det. Det kan fx være en lærer eller en god ven. Du kan også chatte og snakke med andre unge gennem fx Cyberhus eller Børnetelefonen.

 

Du kan også snakke med en rådgiver. Se forslag til steder, du kan ringe hen under fanen kontakt her på siden. 

 

Hvor skal jeg bo?

Det kan være hårdt følelsesmæssigt, når ens mor og far skal skilles. Der kan også være problemer fx hvis dine forældre ikke kan enes om, hvor du skal bo. Hvis du er under 18 år, så bestemmer dine forældre, hvor du skal bo. Hvis dine forældres uenighed går ud over dig, så kan du prøve at snakke med dem om det eller få gode råd af andre. 

 

Det er bedst, at du snakker med dine forældre om dine ønsker og behov. Mne hvis de slet ikke lytter, så kan du få indflydelse på deres beslutning om, hvor du skal bo, i form af det, der kaldes for “barnets initiativret”. Du kan læse mere om initiativretten og andre rettigheder samt så gode råd på borger.dk

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: