luk

Alkohol og stoffer i din familie

 

Det er svært

 

Hvis du har forældre, der drikker for meget eller har et misbrug, så er det helt naturligt, hvis det gør dig ked af det eller vred. Måske er du i tvivl om, om dine forældres drikkevaner er normale eller om, det er dig, der er noget galt med.

 

Måske føler du et ansvar for, om dine forældre drikker eller misbruger. Det kan gøre, at du prøver at kontrollere dine forældres adfærd. Måske har du prøvet at fortynde dine forældres alkohol med vand, så de ikke bliver så fulde. Måske har du fundet gemte flasker eller stoffer og smidt dem ud. Måske har du aflyst aftaler med venner og skolen, fordi du føler, at du skal være hjemme og sørge for, at din mor eller far er okay. Sådanne tanker og handlinger er meget almindelige. Uanset hvilke konsekvenser dine forældres problemer med alkohol eller stoffer har for dig, så skal du huske, at passe på dig selv. Du har ret til at være glad og have et godt ungdomsliv.

 

Gode råd

På siden hope.dk/ung kan du se gode råd, hvis dine forældre drikker. Læs også mere på siden om andres fortællinger, se film og kom i kontakt med andre, der har det ligesom dig. 

 

Tal om det

Du kan få hjælp og en af snakke med, hvis du har det svært. Det kan måske være svært for dig at forestille dig, at det kan hjælpe dig at tale om det, der foregår indeni dig. Måske har du lært, at dine forældres alkohol- eller stofindtag ikke er noget, man snakker om? Men du er ikke alene med dine tanker, og der er mange, der kan forstå dig. Det kan være godt at søge hjælp, og du kan se forskellige kontaktmuligheder her på siden.

 

Se også filmen lavet af foreningen TUBA om, hvordan det kan være at tale med en anden om det første gang, og hvorfor det hjælper at tale om det. 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: