luk

Psykisk sygdom i din familie

At være pårørende

 

Det kan være hårdt og svært at være pårørende til en, der har en psykisk sygdom. Det er helt naturligt, at det kan påvirke dig, hvis fx din mor, bror, bedste ven eller kæreste bliver syg. Måske kan du føle, at det er din skyld eller måske har du bekymringer om fremtiden - hvordan skal det gå? Kan sygdommen helbredes? Det kan også være, at du er bekymret for, om du selv kan få sygdommen. En psykisk sygdom i familien og hos en god ven kan være en voldsom oplevelse, hvis personen forandrersig meget og fx bliver vred, meget trist, gør underlige ting eller bliver fraværende. 

 

Du skal huske på, at du ikke er alene. Der er mange mennesker i Danmark, der har en psykisk sygdom og derfor er der endnu flere pårørende. Derfor er der mange, der har oplevet noget lignenede, og du kan få hjælp, støtte og nogen at dele dine tanker med. 

 

Film om unge pårørende

Se filmene om to unge, der er pårørende nedenfor. De fortæller begge på hver deres måde om, hvorfor det er vigtigt, at du tør tale om det og søge støtte, hvis du har det svært som pårørende.

 

Se filmen om Jannick, der skammer sig over sin mor, der er syg. Filmen fortæller, hvorfor det er godt at tale om det.

 

Se også filmen om Sofie og hendes forældre. Sofie fortæller om, hvad det har betydet for hende, at hendes far blev syg med en depression. Hun fortæller også, hvad der har hjulpet hende.

 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: